Matsopp innenfor Ring 3

Praktisk info

Fra: 23.08.2024 18:00

Til: 24.08.2024 20:00

Adresse: Norsk Restaurantskole, Schweigaards gate 34E, Oslo, Norge

Forening: Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening

Region: Oslo, Asker og Bærum

Antall ledige plasser: 28

Pris fra: 300 kr

Ledere

Trond Arvid Berg-Hansen

90152957

post@oosn.no

Tove M. Jacobsen

91722449

post@oosn.no

Påmelding

Dette arrangementet er kun for medlemmer, logg inn for å melde deg på

Workshop med kartlegging og matlaging for soppkontrollører

Hvorfor dra til skogs når man kan finne spennende sopp rett rundt hjørnet? Bli med på vår workshop der vi jakter på alt vi kan finne i parker, plener og friområder i Oslo – og hvordan vi kan tilberede fangsten på spennende måter.

 

Jakten

I skogsområdene finner vi mest mykorrhizasopp f.eks. kremler, risker og rørsopper: Her er det også flere farlige forvekslingsarter. Skogene på Ekeberg og Bygdøy er aktuelle områder å gå i.

I parker og plener finner vi mer strøsopp f.eks. sjampinjonger, parasollsopper og morkler, men også mye SBS (små brune sopper). Det er mange plener og parker i Oslo. Vi avtaler på fredag hvem som skal gå hvor.

I tillegg til matlaging, er vårt mål å artsbestemme alle funn og registrere dem i Artsobservasjoner.no. Det vil være tilgjengelige mikroskoper i lokalet.

Vi tenker også å lage en liten utstilling på lørdag.

 

Maten

Matsoppen skal vi lage noe spennende av. Dette blir en integrert del av arrangementet, der alle aktivitetene går parallellt.

Ansvarlig for matlagingen er Ina Teresa Winther sammen med Kenneth Karlsen. Ina er biolog og har skrever bærekraft-tekstene på nettsidene våre. Kenneth jobber på Dumpling AS og har bakgrunn fra Hitchiker og Golden Chimp. Begge er ivrige sankere som kjenner både sankefaget og organisasjonen vår godt.

 

Deltakere:

Workshopen er et etterutdanningstilbud for soppkontrollører. Aktive kontrollører i OOSN samt de nyutdannede fra 2023 har fortrinnsrett fordi OOSN sponser arrangementet.

Hvis det blir ledige plasser, vil også kontrollører fra de andre foreningene i Oslo-området og deltakere på OOSNs soppkontrollørkurs få muligheten.

 

Sted og tid:

Basen vår blir Norsk Restaurantskole, Schweigaards gate 34E, 0191 Oslo. Det er huset midt inne i bakgården der NSNF holder til. Vi skal bruke deres kantine i 5. etasje, med mye plass til både arbeidsbord og spising. Det er også en flott takterrasse der, som vi kan benytte.

Vi tar utgangspunkt i dette tidsskjemaet:

 

Fredag 23.8 kl. 18:00-21:00

Introduksjon og soppforedrag, Vi går gjennom hva vi kan vente å finne av matsopp, pluss litt om kartlegging og hva som trenges til dette. Oppdeling i grupper

 

Lørdag 24.8 kl. 11.00-20.00

Turer, artsbestemmelse i grupper, utstilling og matlaging. (gjerne utdeling av oppskrifter)

 

Søndag 25.8 kl. 11-15  (frivillig!)  

Turer for den som har tid og lyst.  Dette er altså ikke en nødvendig del å delta på.

 

Pris:

Deltakeravgiften er kr. 300 for hele helgen, inkludert mat fredag kveld og lørdag kveld.

 

Tove Jacobsen, Trond Berg-Hansen og Pål Karlsen er ledere av arrangementet.