TRØFFELJEGERNE FRA PIEMONTE på Vega Scene

Praktisk info

Dato: 11.12.21

Tidspunkt: 16:00 - 18:00

Adresse: Hausmanns gate 45, 0182 Oslo, Norge

Forening: Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening

Region: Oslo, Asker og Bærum

Pris fra: 75 kr

Arrangementet er allerede ferdig

Førpremiere med trøffelforsker Anne Molia

Velkommen til spesialvisning av den kritikerroste og prisvinnende dokumentaren TRØFFELJEGERNE FRA PIEMONTE på Vega den 11. desember kl. 16.00.
Filmen varer 1 t. 24 min.

Sprø potetchips med ekte trøffel deles ut til alle i salen!

Anne Molia vil holde en innledning der hun forteller om den hvite trøffelen, også kalt skogens hvite gull, verdens mest eksklusive matingrediens. Den finnes primært i Marche og Piemonte-regionen i Nord-Italia, spesielt i Barolo-området, mest kjent for sine fantastiske viner og det viktigste området for sanking av trøfler. Hvit trøffel selges for opp mot 80.000 kr kiloen, og sankes primært av erfarne trøffeljegere som leter med spesialtrente hunder.

Finnes det trøffel i Norge? Dette vil Anne Molia prøve å gi oss et svar på. Hun har ledet forskningsprosjektet «Trøffeljakt i Norge», hvor målet var å finne en norsk versjon av den dyre delikatessen. Prosjektet ble avsluttet for et par år siden uten resultater, men Molia mener muligheten for å finne trøffel på Østlandet er stor. Selv har hun Lynni – en trøffelhund av rasen lagotto – med på letingen.

Om filmen:
Dypt inne i skogen i den italienske regionen Piemonte vandrer en gruppe menn i 80-åra på leting etter verdens dyreste ingrediens. Sammen med sine lojale, firbente bestevenner jakter de dag og natt på den hvite Alba-trøffelen – en jakt som viser seg å være både farlig og totalt avhengighetsskapende.Filmen TRØFFELJEGERNE FRA PIEMONTE har vunnet en rekke priser på flere prestisjetunge filmfestivaler og har sjarmert publikum over hele verden med sitt varme portrett av et sagnomsust sted der tiden langt på vei har stått stille.  Se traileren her.

Forestillingen arrangeres i samarbeid med Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening og Norges sopp- og nyttevekstforbund.
Kjøp billetter her.   Velg NSNF nederst og bruk rabattkoden, så får du halv pris.

Vi møtes til en sanserik opplevelse på Vega!