Bli en bedre soppfotograf

Foto: Nina Lundberg

Praktisk info

Dato: 20.05.23

Tidspunkt: 11:00 - 14:00

Adresse: Rohdeløkken, Wedels vei, Oslo, Kongeriket Norge

Forening: Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening

Region: Oslo, Asker og Bærum

Antall ledige plasser: 2

Pris fra: 100 kr

Ledere

Arrangementet er stengt for påmelding

Som soppfotograf kan du gå på soppjakt hele året!

Soppverdenen er stor og mangfoldig.  Mange av oss prøver så godt vi kan å ta soppbilder med mobilen, men opplever at vi ikke kan nok om funksjonene, og får uskarpe bilder som også er vanskelige å artsbestemme fra i etterkant.

Nina Lundberg har hatt foto som hobby i mange år. Etter at hun ble kjent med soppenes fascinerende verden har hun blitt en ivrig soppfotograf, og mange har sett bildene hennes på Facebook-gruppen “Vi som liker sopp”.

Bli med Nina på dagskurs der du lærer å ta bedre soppbilder. Hovedtema blir hvordan du best fotograferer sopp for å kunne bruke det til artsbestemmelse og rapportering. Vi ser også  på hvordan du fremstiller soppen best mulig som motiv i seg selv, med tanke på lys, skarphet, vinkler osv. Det vil bli god mulighet til å dele tips og triks kursdeltagerne i mellom også, her kan det jo være både kunnskap og erfaring!

Kurset er utendørs. Vi kommer til å gå både sammen og litt hver for oss for å lete etter motiver, så du må være kledd for tur og bevegelse, klær som tåler å sitte på bakken osv. Sitteunderlag er lurt å ta med til å legge under knærne hvis vi skal tett på artigsopp på bakken.

Det kan være gøy å ha med en ekstern lyskilde, som en lommelykt eller LED-fakkel, for å fjerne eller tilføre skygge. Har du stativ til kameraet kan du ta det med, men det er ikke nødvendig. Kursholder bruker det i liten grad selv.

Nina har med seg sitt Olympus TG-6 kamera, som er hyppig brukt av soppjegere. Hun bruker også gjerne mobilkamera, så du er hjertelig velkommen med det. Kameraet du har med bør helst ha makrofunksjon, noe de fleste mobilkameraer har i våre dager.

Kursholder er ikke ekspert på kamerateknologi, hver deltager bør kjenne grunnleggende funksjoner på eget kamera.

Merk: Det er værforbehold på dette kurset – det blir avlyst ved regnvær!

Oppmøtedetaljer

Oppmøte ved parkeringsplassen ved Rohdeløkken kafe på Bygdøy