Om oss

OOSN, Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening, er en lokalforening tilsluttet Norges sopp- og nyttevekstforbund. Foreningen arbeider for å øke kunnskapen om, og bruken av sopp og nyttevekster. Vi er engasjert i arbeidet med å bevare biomangfoldet gjennom SABIMA og aktive i det nasjonale kartleggingsarbeidet av sopp og ville vekster gjennom Artsdatabanken.

OOSN arrangerer turer, kurs, soppkontroller, foredrag og møter for medlemmene våre, men har også flere åpne arrangementer. Vi dekker Oslo, Bærum og Asker og har over 1700 medlemmer. Det gjør oss til den største foreningen i landet.

Du trenger ingen forkunnskaper for å delta eller bli medlem. Med ca. 150 arrangementer i året har vi et tilbud for alle, fra ferske hobbykokker til erfarne soppsakkyndige og botanikere.

Vi har aktiviteter hele året. men det skjer mest på våren og forsommeren når de ville vekstene kommer, og under soppsesongen om høsten. Mange av turene passer godt for barnefamilier.

Vil du vite mer om oss?


Styret
Vedtekter
Årsberetninger
Arbeidskomitéer
Kartleggingsgruppa
Smittevernråd
Kjøpsvilkår og avbestillingsregler


Gi oss grasrotandelen!


Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening har registrert seg i Frivillighetsregisteret, noe som blant annet gjør det mulig for oss å motta støtte via grasrotandelen. Dette innebærer at du som spiller hos Norsk Tipping kan gi inntil 5 % av spilleinnsatsen din til oss. For å registrere OOSN som mottaker gir du beskjed i tippedisken eller hos kommisjonæren at du vil støtte Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening (organisasjonsnummer 989021907). Hvis du spiller på Internett, mobil eller spillterminaler velger du Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening fra Norsk Tippings oversikt over grasrotorganisasjoner, og aktiverer oss som mottakere av din andel.