Medlemskveld på Rampen bar

Praktisk info

Dato: 14.10.22

Tidspunkt: 18:00 - 23:55

Adresse: Schweigaards gate 34C, 0191 Oslo, Norge

Forening: Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening

Region: Oslo, Asker og Bærum

Pris fra: 159 kr

Ledere

Høsten kryper inn og vi må finne nye møtesteder enn utendørs!

Høsten kryper inn og det er på tide å møtes også andre steder enn i skogen.
Derfor inviterer vi til en kveld på Rampen bar med foredrag,  god mat og sosialt samvær.
Maten serveres fra kl. 18:00
Foredraget starter kl. 20:00

Foredraget:  Sankerne – naturens beste forvaltere
Pål Karlsen er nettopp ute med en ny bok som handler om sankere i Europa.  Thailandske blåbærplukkere i Nord-Sverige. Soppturisme i Spania. Restauranter som elsker kortreiste og villsankede råvarer. Villmatfestival i København. Romere i Bulgaria som selger steinsopp. Fjellte fra Rodopifjellene. Soppelskere i Polen. Og ikke minst Norske sankere som kombinerer salg av sankeråvarer med formidling og produktutvikling på arter vi aldri har tenkt på som spiselige.

Bli med på en reise inn i sankernes verden. Hvem er de? Hva har de felles? Hva driver dem? Hvordan blir sankingens betingelser framover, med større fokus på bevaring av natur og biomangfold, og arealer som forsvinner under asfalt og nye hyttefelt? Er sanking en trussel mot det vi liker å kalle «uberørt natur»? Hvilken framtid har sankerne og sanketradisjonene?
Målet med boken er å bidra til å forstå sanking som en verdifull aktivitet for samfunnet. Sankeråvarene bidrar til matsikkerhet ved at vi utvikler kunnskap om en rik verden av mat langt utover de få monokulturene vi i dag baserer livene våre på. Sanking motvirker fremmedgjøringen i det moderne samfunnet rundt opphavet til maten vi spiser. Sanking vil ikke erstatte handelen i matbutikken, men utvide respekten for det vi putter i handlekurven der.  De som høster fra naturen er også de første til å ønske å ta vare på den. Derfor er sankerne naturens beste forvaltere.

Pål Karlsen er daglig leder av Norges sopp- og nyttevekstforbund.  Han har tidligere utgitt bøkene Steinsoppen – Vill av natur og SpiSopp – 200 sopper du må smake før du dør (sammen med Tommy Østhagen).

Se Sankerne på facebook

Menyen:  Kremet høstgryte
Flere av dere kjenner Zoe Christiansen fra workshops og turer etter tang og tare.  Hun har vært en pioner på bruk av havets nyttevekster og driver også med catering og matmenyer i sitt firma Northern Company.  Denne kvelden serverer hun en kremet høstgryte med østerssopp, chilimarinert tofu, røkt sukkertare og fermenterte plommer i en krydret saus av puylinser og smaksatt med hjemmelaget nordisk miso, chili og tørket tomat.  Retten serveres med sushi ris og fermenterte pickles og passer for alle fra kjøttspisere til veganere!   

Se mer på www.northerncompany.no og @northerncompany.no

Sosialt:  Rampen bar 
Rampen bar er åpen hele kvelden og har et stor og spennende utvalg av drikke, med alle rettigheter.

Inngangsprisen inkluderer  mat:
Medlemmer:   Kr 159,-
Ikke-medlemmer:  Kr 199,-

Oppmøtedetaljer

Finn fram til Rampen også via facebook. https://www.facebook.com/rampenoslo/