Soppvandring til Sørlandshytta i Lillomarka

Praktisk info

Dato: 14.09.24

Tidspunkt: 10:00 - 16:00

Adresse: Sørlandshytta, Slattum, Norge

Forening: Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening

Region: Oslo, Asker og Bærum

Antall ledige plasser: 24

Pris fra: 75 kr

Ledere

Torfinn Bjørseth

post@oosn.no

Bestill / Meld på

Soppvandring til hytteperle i Lillomarka

Dette er et samarbeidsprosjekt mellom OOSN og Bygdelagssamskipnaden –BLS. Mange av lagene i BLS har hytter i Oslo-marka, og turen i dag går til Sørlandshytta som ligger fint til ved Vennervann i Lillomarka. På den 4-5 km. lange turen på blåmerket (og delvis umerket) sti innover mot hytta, plukker vi det vi finner av sopp, dog uten å rote oss bort. Inne ved hytta gis en kort introduksjon om sopp og sopp-plukking. Deretter går vi ut i terrenget rundt for å plukke. Etter turen blir det kontroll, artsbestemmelse og anledning til å lære mer om sopp. Det er også mulig å bade i Vennervann.

Før vi returnerer til utgangspunktet (ca. kl. 16 – buss fra Solemskogen 00 og 30) byr vertskapet på smaksprøver av ulike soppretter.

Turen går delvis i litt ulendt terreng – husk godt fottøy. Husk også soppkniv og noe å ha soppen i (kurv, papirpose e.l, ikke plastpose)

Oppmøtedetaljer

Oppmøte ved P-plass Solemskogen/endestasjon for buss 56 fra Nydalen/Storo (avgang 05 og 35). Deretter blåmerket sti fra Solemskogen til Sørlandshytta ved Vennervann
Se etter lederne, de har grønne vester.