Soppvandring til Sørlandshytta i Lillomarka

Praktisk info

Dato: 23.09.23

Tidspunkt: 10:00 - 16:00

Adresse: Sørlandshytta, Slattum, Norge

Forening: Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening

Region: Oslo, Asker og Bærum

Pris fra: Gratis

Ledere

Torfinn Bjørseth

post@oosn.no

Arrangementet er stengt for påmelding

Soppvandring til hytteperle i Lillomarka

Turen er et samarbeidsprosjekt mellom OOSN og BLS som  er 100 år i år. Mange av lagene i BLS har lagshytter i Oslo-marka, og turen i dag går til Sørlandshytta som ligger fint til ved Vennervann i Lillomarka. På den 4-5 km. turen på blåmerket (og delvis umerket) sti innover mot hytta, plukker vi med oss det vi finner av sopp, dog uten å rote oss bort. Inne ved hyttene gis ein kort introduksjon om sopp og sopp-plukking. Deretter går vi ut i terrenget rundt for å plukke. Etter turen blir det kontroll,  artsbestemmelse og anledning til å lære mer om sopp. Det er også mulig å ta seg et bad i Vennervann.

Før vi returnerer til utgangspunktet (ca. kl. 16 – buss fra Solemskogen 00 og 30) byr vertskapet på smaksprøver av ulike soppretter.

Turen går delvis i litt ulendt terreng – husk godt fottøy. Husk også soppkniv og noe å ha soppen i  (kurv, papirpose e.l- ikke plastpose)

 

Oppmøtedetaljer

Oppmøte P-plass Solemskogen/endestasjon for buss 56 fra Nydalen/Storo (avgang 00 og 30). Blåmerka sti frå Solemskogen til Sørlandshytta ved Vennervann i Lillomarka.
Se etter lederne, de har grønne vester.